NOVICE IN POMEMBNE INFORMACIJE

Mladi se pripravljajo na gasilski kviz GZ 2019

Gasilski kviz je ena od oblik udejstvovanja gasilske mladine. Vsako se organizira na nivoju naše zveze, najboljše ekipe pa se kasneje uvrstijo na regijski kviz, kjer se določijo ekipe za državni kviz. Letos se za kviz naše zveze pripravlja 7 naših ekip.    

Deloven vikend in dva nova operativca

Ponovno je za nami pester in deloven vikend. V petek smo se udeležili občnega zbora mladih v Pesju, izvedli smo požarno varovanje koncerta v Večnamenski dvorani, en član je včeraj uspešno opravil tečaj za Mentorja mladine, dva pa sta danes uspešno opravila izpit za Operativnega gasilca in se tako pridružujeta naši operativni enoti.

Simulator varne vožnje ROSENBAUER

V našem društvu posebno pozornost posvečamo usposabljanju voznikov, predvsem C kategorije. Vsako leto pošljemo na trening varne vožnje nekaj voznikov, prav tako jih nekaj pošljemo v simulator varne vožnje. S pomočjo simulatorja in izkušenih ter strokovno usposobljenih inštruktorjev,  gasilci izboljšajo svoje vozniške sposobnosti, pridobijo izkušnje, kako pravilno odreagirati v usodnem trenutku, hitreje in varneje intervenirali […]

Podpis pogodb o javni gasilski službi

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je danes v mestni hiši skupaj s predsedniki gasilskih društev in predsednikom Gasilske zveze Šaleške doline podpisal anekse k pogodbam za redno delovanje sedmih prostovoljnih gasilskih društev v skupni višini 87.000 evrov za leto 2019. Sredstva, ki so bila razdeljena glede na kategorijo društva in rezultate ocenjevanja delovanja društev […]

Dekontaminacija zaščitnih oblek

Za gasilca, ki posreduje na (požarni) intervenciji ne predstavlja nevarnosti za njegovo življenje in zdravje le neposredna nevarnost na lokaciji sami. Z vsakim posredovanjem, ko so zaščitna oblačila izpostavljena produktom gorenja, se le-ti kopičijo in zadržujejo v zaščitnih slojih oblačil. Na ta način so gasilci vedno izpostavljenim toksičnim snovem, ki so škodljive zdravju – pri […]

Ocenjevanje gasilskih društev v občini

Kot vsako leto, je naše društvo tudi letos obiskala komisija Mestne občine Velenje in občinskega poveljstva. Komisija je pregledala naše poslovanja, operativno pripravljenost in ostale aktivnosti v letu 2018. Ponovno smo se odlično odrezali in zbrali 650 točk ter ponovno končali leto med bolje ocenjenimi.

Predstavitev GVC-24/50 v sklopu Bronaste značke

Danes smo v sklopu Bronaste značke našim najmlajšim predstavili GVC-24/50 s pripadajočim orodjem in opremo, za konec pa smo jim prikazali posledice nepravilnega gašenja gorečega (vročega) olja – maščobni vzbuh. Znanja in energije imajo, zagnani pa so tudi….bodoči operativci.

Ta vikend poteka Bronasta značka

Ta vikend v organizaciji GZŠD pod vodstvom naše članice poteka Bronasta značka, na kateri sodeluje 40 otrok, med njimi tudi naše pionirke.   V naših prostorih pa smo danes dopoldan gostili drugo skupino obnovitvenega tečaja za Prve posredovalce.

Prva sodnica v PGD Vinska Gora

Danes smo v našem društvu dobili prvo sodnico.   Čestitke

Facebook
Facebook