INTERVENCIJE V LETU 2018

26 intervencij skupaj v letu 2018, izvozilo 190 oz. 194 gasilcev in z 31 vozili:

  • 2x požari stanovanjskih objektov (19 + 3)
  • 1x požari gospodarskih poslopij (23 + 2)
  • 2x požari v naravnem okolju (21 + 2)
  • 1x požari prometnih sredstev (8 + 2)
  • 12x ostala tehnična pomoč (48 + 12) – sršeni, pomoč reševalcem, neurje
  • 8x ostale intervencije (71 + 9) – od tega 7 krat kot prvi posredovalci. Pri tem smo se srečali s 3 mrtvimi, 3 huje in 4 lažje poškodovanimi.
  • + nenapovedano alarmiranje (preverjanje izvoznih časov) – 30.5.2018 ob 9.32 – 10 gasilcev + 2 vozili (izvoz obeh v 5. minuti)

 

 

22.7.

Danes smo bili obveščeni o sršenih pri stanovanjski hiši v Prelski. Ob 20.09 smo izvozili z GVM-1 in šestimi gasilci in na lokaciji locirali sršenje gnezdo v ptičji hišici na drevesu. Gnezdo smo odstranili iz ptičje hišice, ki bo sedaj ponovno lahko služila svojemu namenu. Intervencijo smo zaključili ob 20.55.


7.7.

Danes ob 20.05 smo bili preko telefona aktivirani zaradi puščanje vode iz hidranta v Lipju. Glede na lokacijo in ker smo v tem času z GVC-24/50 ravno opravljali prevoze vode, smo za pomoč poklicali kolege iz PGD Bevče. Na lokaciji smo zaprli ventil in pregledali okolico. Na intervenciji, ki smo jo zaključili ob 20.40, smo sodelovali z enim gasilcem, pomagala pa sta še dva gasilca iz Bevč z GVV-1.


1.7.

Danes ob 19.10 smo bili preko pozivnikov aktivirani zaradi požara v Bevčah. Ob izvozu smo bili obveščeni, da gorita gnoj in trava na gnojišču ob hiši, tako da smo izvozili samo z GVC-24/50. Na lokaciji smo skupaj s prijatelji iz PGD Bevče požar pogasili, travo in gnoj premetali in požarišče skupaj z okolico pregledali s termokamero. Na poziv se je odzvalo 18 naših operativcev in 9 operativcev PGD Bevče. Intervencijo smo zaključili ob 20.00.


10.6.

Včeraj okoli 17. ure smo bili strani poveljnika GZŠD obveščeni glede nudenja pomoči GZ Črnomelj zaradi posledic hudega neurja s točo, ki je prizadelo Belo krajino. Na pot smo se gasilci iz devetih društev GZŠD odpravili ob 5.30, skupaj 18 gasilcev s tremi vozili in prikolico za neurja. Po prihodu v Črnomelj smo na večih lokacijah pomagali pri prekrivanju streh stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov. Iz našega društva je sodeloval en član, zraven pa je poleg motorne žage in ročnega orodja vzel še našo opremo za delo na višini. Fantje so se vrnili nazaj ob 22.00.


2.6.

Včeraj ob 18.36 smo bili preko sirene in pozivnikov aktivirani zaradi požara hleva kot posledica udara strele v Prelski. Na lokaciji smo pogasili požar, pregledali okolico s termokamero in prekrili poškodovani del strehe. Ob vračanju nazaj v dom smo bili preko telefona obveščeni še o večjem kosu pločevine na cesti proti Velenju, ki je predstavljal nevarnost za voznike. Pločevino smo odstranili.

Na poziv se je odzvalo 23 operativcev iz PGD Vinska Gora, ki so izvozili z GVC-24/50 in GVM-1 in 12 operativcev Pgd Bevče, ki so izvozili z GVV-1. Intervencijo smo zaključili ob 20.45.

Pohvale gredo domačinom, ki so še pred našim prihodom s pomočjo gasilnega aparata omejili požar in preprečili večjo škodo.


30.5. (Nenapovedano alarmiranje – preverjanje odziva in izvoznih časov)

Danes ob 9.32 smo bili aktivirani preko sirene in pozivnikov. Ob izvozu smo dobili navodila, da izvozimo proti Obircu, po dveh minutah pa je bil naš izvoz preklican, saj je šlo za nenapovedano vajo preverjanja odzivnih časov PGD-jev v Mestna občina Velenje.

Na poziv se je odzvalo 10 operativcev (od tega je bilo 7 nosilcev IDA), ki so z GVC-24/50 in GVM-1 izvozili v peti minuti od poziva.


21.5.

Danes ob 17.49 smo bili kot Prvi posredovalci preko pozivnikov aktivirani za pomoč reševalcem pri oživljanju obolele osebe v Bevčah. Kljub hitremu prihodu Prvih posredovalcev PGD Bevče, ki so na lokaciji že pred prihodom NMP Velenje in nas pričeli z oživljanjem, le-to žal ni bilo uspešno.

Na poziv se je odzvalo 8 članov, ki so izvozili z GVM-1. Intervencija je bila končana ob 18.30.


10.4.

Danes ob 18.03 nas je krajan prosil za pomoč pri odstranitvi drevesa, ki je predstavljalo nevarnost za bližnji nadstrešek in kozolec, pa tudi za mimoidoče. Na lokaciji smo s pomočjo lestve dostopili na drevo in najprej odstranili veje, nato pa smo podrli še samo deblo. Na intervenciji, ki smo jo zaključili ob 19.20, je sodelovalo sedem gasilcev z GVC 24/50. V času intervencije je bila zaprta lokalna cesta.


9.4.

Danes ob 6.09 smo bili preko telefona s strani dežurnega PGD Velenje aktivirani za požar elektro omarice v Črnovi. Na lokaciji smo požar, ki so ga z gasilnikom omejili domači, dokončno pogasili in s termokamero pregledali omarico in okolico, prav tako pa smo aktivirali tudi dežurnega Elektro Celje.

Na intervenciji, ki smo jo zaključili ob 6.57, sta sodelovala dva gasilca z GVC-24/50.


30.3.

Danes ob 20.27 smo bili kot Prvi posredovalci preko pozivnikov aktivirani za pomoč pri prenosu poškodovane osebe na Gonžarjevi peči. Po prihodu na lokacijo, kamor smo prispeli hkrati z ekipo NMP Velenje in PGD Bevče, smo reševalcem pomagali pri prenosu opreme do poškodovanke, nudili zasilno razsvetljavo in pomoč pri imobilizaciji, nato pa smo s koritastimi nosili pomagali pri prenosu poškodovanke do reševalnega vozila.

Na odziv se je odzvalo 10 operativcev PGD Vinska Gora z GVM-1 in GVC-24/50 in 10 operativcev PGD Bevče z GVM-1. Intervencijo smo zaključili ob 21.50.


23.3.

Danes ob 14.19 smo bili kot Prvi posredovalci preko pozivnikov aktivirani za pomoč v Lipju. Ob našem prihodu na lokacijo so tam že bili prisotni Prvi posredovalci PGD Bevče, ki so nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Velenje. Pri nas so se na poziv odzvali štirje Prvi posredovalci, ki so izvozili z GVM-1, prav tako štirje so se odzvali pri kolegih iz Bevč.

Intervencijo smo zaključili ob 14.45.

 

Facebook
Facebook